Eleganta, clasica, cu iz istoric, romantic, uneori auster.
O baie cu design vintage va avea intotdeauna un farmec aparte si nu se va demoda niciodata.
Designul vintage este definit prin incorporarea unor elemente ce inspira decorul unei anumite epoci, in gemeral anii 1920 – 1950. Industrial, Shabby Chic, Rustic-Vintage, Eclectic, toate fac parte din stilul Vintage si ne duc cu gandul la lucrurile bine facute, autentice, de calitate, reciclabile. Si tot mai multi il prefera si il aduc in casele lor.
Iata cateva elemente specifice stilului Vintage si cateva idei de a amenaja o astfel de baie.
Piatra, caramida, lemnul pot fi folosite cu succes pentru podele si pereti. Foarte des utilizat in epoca victoriana a fost tapetul, un element de decor chic, cu printuri subtile, teme florale sau pastorale si culori blande, neutre.
In timp ce designul baii actuale este caracterizat prin minimalism si simplitate, arhitectura nostalgica pune accent pe decoratiuni cum ar fi: lambriuri, plinte, fotografii sau oglinzi cu rame bogat decorate, cu finisaj din bronz, fier forjat sau auriu, siraguri de margele si lustre bogat ornamentate.
In privinta obiectelor sanitare, cada de baie ovala cu picioare metalice, bogat ornamentate, este un must-have. La fel si chiuveta cu piedestal, ambele completate cu baterii in stil retro, cu finisaj din bronz si portelan.
Accesoriile pentru baie (suporturi pentru prosoape, dispensere de sapun, polite, cuiere) respecta liniile rotunjite, elegante. Ele pot fi din metal antichizat, fier forjat, dar si din lemn sau portelan. Aceste detalii atemporale ofera personalitate si rafinament.
O nota de distinctie aparte o puteti da baii prin adaugarea unor accesorii in stil shabby chic (dulapioare, cutii, rame, litere).Daca ati pus accent pe finisajele metalice, puteti completa cu suporturi din fier forjat/bronz pentru lumanari, vaze, borcane cu capac metalic, colivii, etc.
Perdelutele, prosoapele, perdeaua de dus, covorasele de baie si, de ce nu, pernutele colorate pentru scaun sau bancuta, cu printuri florale, asortate vor da o nota finala unitara si vor completa armonios baia.
Asadar, cu un pic de imaginatie si putina inspiratie, puteti amenaja o baie moderna si luxoasa in stil vintage, o incapere cu aer boem, romantic,, chic. Inca o dovada ca arta se intampla oriunde, chiar si in baie!
Surse: „Style Me Vintage” – Keeley Harris; Foto: Pinterest.com, evivo.ro, homervillerealestate.com
2 gânduri despre &8222;Amenajarea unei bai in stil vintage&8221;