Amenajarea baii de hotel – de la impact vizual la confort suprem

Ce anume face atragatoare o camera de hotel la prima vedere? Impactul initial pe care il are asupra oaspetilor sai este unul dintre cei mai importante atuuri in industria hoteliera. Pentru majoritatea clientilor, aspectul baii este la fel de important ca ambientul camerei.

 

Puterea psihologica a primei impresii nu trebuie subestimata, ea trebuie luata in considerare inca din faza de amenajare si valorificata de fiecare data cand cheia deschide usa camerei. Clientii stiu la ce standarde sa se astepte cand intra in camera unui hotel sau pensiuni. Daca asteptarile acestora sunt indeplinite in mod pozitiv, atunci acestia vor reveni sau vor recomanda locatia.

hotel prosoape

Pentru a amenaja o baie care sa surprinda in mod placut clientii hotelului, e bine sa tineti cont de cateva aspecte importante:

  • Desingul de baza al baii va incepe cu o combinatie de culori neutre, deoarece acestea creeaza un impact natural linistitor asupra oricui. Daca va indepartati de zona nuantelor neutre, va aventurati in preferinte personale, care pot fi foarte diferite de la o persoana la alta si pot fi considerate chiar ostile.
  • Afisarea simpla, dar eleganta a prosoapelor albe si pufoase, a halatelor de baie dau o nota de curatenie imaginii de ansamblu a baii. Alegeti suporturi solide pentru prosoape si plasati-le strategic, astfel incat sa fie usor accesibile. Designul (modern, retro, clasic) si finisajul acestora (cromat, bronz, fier forjat) ar trebui sa fie in deplina concordanta cu ambientul general.
  • Instalatiile sanitare (bateria de cada/dus, bateriile pentru lavoar si bideu) vor fi de calitate superioara. Avand in vedere fluxul de persoane care le vor folosi, investitia initiala in calitate se va dovedi profitabila pe termen lung. Mentinerea unei camere goale pentru reparatii si manopera instalatorului vor costa mai mult.
  • Mergand pe aceleasi considerente, achizitionarea unor baterii sanitare de baie cu economie de apa ar putea scadea considerabil factura de utilitati – atat pe cea de apa menajera, cat si pe cea de energie electrica.
  • Sistemul de ventilatie este, de asemenea, foarte important intr-o baie de hotel. Niciun client nu-si doreste o oglinda aburita dupa dus, mirosuri neplacute sau mucegai. Unele ventilatoare de baie sunt echipate cu temporizator, senzor de umiditate si au o clasa de izolare inalta (IP44). Din nou, o solutie economica: ventilatorul intra in functiune doar atunci cand este nevoie si atat timp cat este nevoie.
  • Iluminatul baii de hotel poate influenta puternic atat vizual, cat si din punct de vedere al utilatii. Se vor folosi atat iluminatul general (corpuri de iluminat pentru tavan, plafoniere, spoturi), cat si cel specific (aplice de perete, iluminatul in scafe sau in spatele oglinzii). Lampile pentru baie trebuie sa fie etanse, adecvate pentru mediile cu umezeala. Baia este impartita in trei zone de umiditate; din acest motiv, toate corpurile de iluminat vor avea clasa de protectie intre IP23 si IP65.

Asadar, fie ca vorbim despre o pensiune modesta sau despre un hotel „cu stele pe umar”, linia curata a unui design echilibrat si impresia vizuala a unei amenajari functionale pot fi obtinute mai degraba prin detalii inteligente si functionale, decat prin alocarea exclusiva a resurselor pentru finisaje de lux.

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s