Baia la feminin – idei de amenajare

Ca femei, ne place să ne exprimăm personalitatea, stilul, înclinațiile artistice. O facem în fiecare zi, mai mult sau mai puțin conștient, incepând de la vestimentație,  machiaj, coafură, până la felul în care ne decorăm biroul, dormitorul sau baia.

Vom prezenta în continuare câteva idei și sfaturi pentru amenajarea băii într-un stil feminin, elegant, chic.

În funcție de preferințele legate de stil, puteți opta pentru nuanțe de violet, roz, turcoaz sau galben pal sau, daca veți adopta un stil retro, folositi tonuri de auriu, argintiu, bronz.

Notele vintage sau shabby chic pot fi obținute cu ajutorul unei podele din lemn și al mobilierului în nuante sidefii, cu linii clasice, stilizate, rotunjite. Pentru o baie cu design modern, alegeți, in schimb, obiecte de mobilier in culori vii, neon.

Obiectele sanitare vor fi alese astfel încât să se integreze în decorul ales. Bateriile sanitare pot avea finisaj auriu sau bronz pentru o baie clasică, iar pentru o baie modernă puteți alege bateriile sanitare cromate, sunt disponibile într-o varietate mare de forme, modele, colecții.

Pentru a fi și utilă, nu doar elegantă, veți avea nevoie de etajere, suporturi pentru prosoape, seturi de baie. Și aici, opțiunile sunt multiple și gama este foarte diversificată, alegerea acestora va fi simplă, odată ce veți ști cu exactitate ce stil veți aborda în amenajarea băii.

Alegeți prosoape, perdele , covorase cu imprimeuri delicate, florale, folosiți dantela și volanele acolo unde este posibil. Nu uitați de lumânări, o vază cu flori proaspete sau ghivecele cu plante verzi.

Dacă spațiul din baie vă permite, puteți adăuga o notă  de feminitate și mister cu ajutorul unui paravan pliabil sau/și cu o băncuță, scaun. Pentru acestea din urmă, se pot confecționa huse asortate cu perdeaua sau draperia. Și încă ceva: oglinda nu poate fi niciodata prea mare! Iar lumina, niciodata prea multă!

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s