Baia la masculin – idei de amenajare

În materie de confort în baie, cerințele bărbaților sunt simple. Tot ce vor in baia lor  este un spațiu mare de duș, un blat încăpător, spațiu de depozitare și, la fel ca femeile, multă lumină. Cu cât mai naturală, cu atât mai bine.

Pereți. Băile masculine sunt, de obicei, de culoare inchisă – în nuanțe de negru sau gri – funcționale, minimaliste și simple. Marmura, placile mari de faianță în tonuri întunecate, betonul sunt preferate de bărbați în baie. Deși pot da o notă distinctă, misterioasă și elegantă băii, același efect se poate obține adaugând pereților câteva inserții colorate (verde, turcoaz, bleu, portocaliu) sau neutre (crem, bej). În special dacă baia are dimensiuni reduse sau îi lipsește lumina naturală.

Design. Baia poate inspira masculinitate indiferent de stilul ales. De la designul industrial la modern, minimalist, de la old navy la retro sau rustic. Totul stă în detalii. Mobilier, decoratiuni, accesorii baie, obiecte și baterii sanitare.

Dușul, în loc de cadă. Pentru barbați, totul începe cu un duș revigorant. Ei nu fac băi lungi, de relaxare, cu spumă și uleiuri parfumate. De aceea, vor prefera întotdeauna un panel de duș cu hidromasaj amplasat într-un spațiu de duș cât mai amplu Despre panelurile de dus – design si functionalitate.

Depozitare. Deși majoritatea barbaților preferă să-si păstreze la îndemână obiectele de igienă personală, într-un final se ajunge la dezordine. De aceea, spre deosebire de femei, care preferă open-shelving-ul, bărbații vor alege, de cele mai multe ori, dulapurile de baie cu uși, adica spațiile de depozitare închise. Totuși, în orice baie rămân utile polițele, rafturile și etajerele cromate pentru duș sau cadă, standurile pentru prosoape, hartie igienica, etc.

Bateriile sanitare. O notă masculină poate fi adaugată prin alegerea unor baterii sanitare robuste, solide, cu linii cubiste. Pentru o baie cu design minimalist, modern, puteți opta pentru baterii cromate, iar pentru o baie cu aspect rustic, industrial sau retro, alegeți baterii cu finisaj din bronz/cupru.

Textile și decorațiuni. În baia unui barbat nu vom gasi perdele de duș cu volănașe, băncuțe cu huse asortate cu draperiile sau imprimeuri cu floricele, poate nici macar covorașe. Dar cu siguranță vom găsi textile indispensabile cum ar fi prosoapele de baie, halatul. Acestea pot fi folosite, împreună cu celelalte accesorii, pentru a crea o pată de culoare și pentru a completa aspectul încăperii.

Tablourile cu diverse ilustrații sau mesaje, în funcție de interesele sau pasiunile proprietarului, pot personaliza pereții, adăugând un strop de intimitate.

Deci, cine spune că doar femeile pot amenaja o baie cu personalitate și bun-gust?

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s