În artă, mozaicul se referă la decorarea unei suprafeţe cu bucăţi mici de sticlă, ceramică, piatră sau scoică. Piesele sunt aşezate respectând un model anume, iar suprafaţa este pregătită prin aplicarea unui adeziv. Cu o istorie extrem de lungă, mozaicul fiind folosit în Mesopotamia încă de acum 5000 de ani, această formă de a decora locuinţele a fost emblematică pentru Grecia anticăşi Imperiul Roman, dar îşi face loc şi astăzi în casele noastre.
Mozaicul poate da personalitate unei incăperi sau întregii case. Piesele colorate, rotunde, pătrate sau cu forme neregulate, pot crea peisaje de poveste, tablouri inedite, forme geometrice, pot imita frescele antice sau pur şi simplu, pot adăuga un strop de culoare unui peisaj monocromatic. Totul depinde numai de imaginaţia dumneavoastră.
Baia este de multe ori lăsată pe ultimul loc când este vorba de design interior. Iată câteva idei cu care o puteţi transforma în vedeta locuinţei.
Puteţi opta pentru decorarea unui singur perete
Mozaicul poate schimba total o baie de dimensiuni mici, dându-i un aspect modern. De asemenea, aplicarea mozaicului în nișele din pereții băii poate reprezenta o soluție originală, de efect.
Dacă nu doriţi să faceţi modificări prea mari, puteţi utiliza mozaicul doar pentru masca lavoarului sau chiar pentru chiuvetă.
Cabina de duş poate avea o imagine mult mai interesantă dacă este decorată cu un mozaic. Iar modelul ales poate fi adaptat cu ușurință designului băii.
O podea din mozaic este o altă cale prin care se poate da un plus de frumuseţe acestei băii.
Un brâu colorat, cu modele fantastice, poate fi exact ceea ce îi lipseşte unei băi pentru a ieşi în evidenţă. De asemenea, placarea cu mozaic poate fi una dintre cele mai simple idei de reinventare a unei banale oglinzi de baie.
Designul poate fi şi unul jucăuşi îmbinând culorile, liniile desenului şi formele. Orice variantă aţi alege, mozaicul poate fi soluţia pe care o căutaţi pentru a vă transforma baia.
Sursa foto: Pinterest