Oglinda în baie – inspirație și funcționalitate

O oglindă este un obiect a cărui suprafață este destul de lucioasă încât să formeze o imagine.

Dincolo de utilitatea sa practică, oglinda a devenit, de-a lungul timpului, simbol al culturilor orientale, obiect al superstițiilor și sursă de inspirație artistică.

Primele oglinzi datează de aproximativ 5000 de ani, având ca și centru de expansiune Egiptul și China. Fabricate din bronz sau argint șlefuit și cu o formă ovală, primele oglinzi de sticlă au fost obținute de către sticlarii din insula Murano în cursul secolului al XII-lea. Până în secolul al XVII-lea, cei care divulgau secretul confecționării oglinzilor riscau condamnarea la moarte. Producția de oglinzi a rămas monopolul statului venețian, până la mijlocul secolului al XVII-lea. Procesul chimic de acoperire a sticlei cu argint metalic a fost descoperit în secolul al XIX-lea.

Oglinzile dau senzaţia de spaţiu, pot deveni punct focal al unei încăperi, pot da o notă originală sau pur şi simplu, ne pot oferi un motiv de a ne juca cu un spaţiu de multe ori neglijat.

Locul de amplasare, modul de prindere, forma, rama şi iluminatul sunt elemente care pot varia în funcţie de scopul utilizării acestui obiect. Fie că dorim să asigurăm simetria încăperii sau dorim să subliniem elemente de detaliu, oglinzile pot fi un accesoriu extrem de util.

Iată câteva idei pentru utilizarea inspirată a oglinzilor în baie

Când vă gândiţi la amplasarea oglinzii, puteţi lua în calcul şi alte locuri în afară de perete, de exemplu uşa. Puteţi crea astfel impresia de mărire a spaţiului şi veţi avea cu siguranţă, o baie mult mai luminoasă.

Oglinzile pot oferi echilibru spaţiului interior sau pot ajuta la întregirea stilului general de design al băii.

Dacă doriţi o baie elegantă, cu influențe vintage sau victoriene, puteţi amplasa pe perete o oglindă de dimensiuni mari, cu o ramă aurie, decorată cu gust.

Pentru cei care doresc o baie funcțională, oglinda poate deveni mai mult decât un accesoriu decorativ, dacă este iluminată. Iar iluminatul in spatele oglinzii creează un ambient plăcut, discret, fără a deveni obositor.

Dacă doriți un design simplu și practic, iar spațiul din baie este unul restrâns, oglinda poate fi aplicată pe un dulăpior suspendat pentru o dublă utilitate a acestui spațiu de depozitare.

Pentru a crea un spaţiu care să iasă din sfera banalului, puteţi alege o oglindă cu o formă deosebită sau cu una cu formă dreptunghiulară , dar cu suprafaţă mare.

 

Pentru un machiaj profesionist sau îngrijirea tenului în intimitatea propriei băi, o oglindă cosmetică cu lupă, iluminare LED și stativ retractabil este o alternativă modernă și utilă oricărei femei.

Atât pentru schimbări majore de design cât şi pentru mici modificări cu un impact semnificativ asupra aspectului băii, oglinzile ne oferă o soluţie simplă şi la îndemână.

 

Surse: Pinterest, Redo, Wikipedia

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s