7 sfaturi pentru amenajarea unei băi cu design scandinav

Principiile de bază ale designului interior scandinav sunt simplitatea, minimalismul și funcționalitatea. După cum sugerează și denumirea, acest stil își are originile în țările scandinave: Danemarca, Norvegia, Suedia și Finlanda.

Fundalurile contrastante alb-negru sau alb-gri, îmblânzite de accentele pastel și accesorii din lemn natur sunt elementele ce descriu o baie cu design interior scandinav.

Iată câteva elemente de impact pentru o amenajare cu accente nordice în baie:

1. Paleta de culori a designului nordic este dominată de alb, alături de detalii contrastante negre sau de versiuni pastelate ale culorilor roșu, galben, albastru și verde.

2. Accesorii, textile, corpuri de iluminat și faianța cu design geometric devin puncte de focus într-o baie cu design scandinav, accentuând și echilibrând ambientul.

3. Lemnul este, de asemenea, un element – statement al stilului nordic, fiind utilizat pentru a „îmblânzi” ambientul și a contrabalansa ascuțimea cromatică a celor două tonuri principale, albul și negrul. Polițele și rafturile pentru baie, scăunelele sau scara din lemn, utilizate ca și spații de depozitare, oglinda cu ramă din lemn, pot fi utilizate în baie ca și accesorii cu influențe scadinave.

4. Într-o baie cu design nordic ar trebui să vă simțiți mai aproape de natură; pentru depozitare folosiți doar câteva piese de mobilier de mici dimensiuni, din lemn brut sau cât mai puțin prelucrat și plante verzi.

5. Accesoriile de baie vor adăuga personalitate și vor completa ambientul. Păstrați și aici tendința minimalistă a designului, adăugând accent prin culoare și geometrie.

6. Lumină și luminozitate. Una dintre caracteristicile prinzipale ale unei băi scandinave este prezența luminii naturale care pătrunde prin ferestrele deschise. Instalarea de corpuri de iluminat, cum ar fi penduluri sau aplice de perete, nu numai că va completa designul, dar va păstra baia luminoasă chiar și atunci când apune soarele.

7. Pardoseala. Dalele sunt o alegere populară pentru podelele de baie, mai ales în cazul celor scandinave, oferind opțiuni extinse de culoare și textură. Alte opțiuni pentru pardoseli includ piatră, ceramică și lemn de esență tare, care adaugă o componentă de rustic si natural.

8. Oglinda. Fie că este vorba una sau mai multe oglinzi, reflecțiia luminii va contribui la crearea iluziei unui spațiu mai amplu, mai deschis. Oglinzile pătrate și dreptunghiulare sunt utilizate pentru a alungi vizual camera, în timp ce oglinzile circulare sau hexagonale sunt potrivite de obicei  dacă doriți o singură oglindă, ca și punct focal.

Deși minimalistă și aparent austeră, baia cu design nordic include elemente de interior extrem de confortabile și funcționale, eliminând detaliile inutile.

Surse: CrosswaterArchitectureartdesigns, Pinterest, House Interior

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s