Amenajarea unei băi cu design retro

Confortul, eleganța, accentele îndrăznețe și culoarea unei epoci trecute într-o baie amenajată în stil retro

Amenajarea băii a devenit un proiect important pentru tot mai multe persoane, iar numărul celor care aleg design-ul retro crește constant datorită aerului nostalgic pe care îl oferă. Este o alegere îndrăzneață datorită stilului său atemporal care oferă o conexiune imediată între ambient și utilizator.

Daca ați ales acest stil pentru amenajarea băii dumneavoastră, trebuie să țineți cont de câteva sfaturi legate de obiectele, materialele, accesoriile ideale pentru o baie retro.


Tapetul floral, cu imprimeuri geometrice ori în culori vii și plăcile ceramice de dimensiuni mici sunt elemente definitorii ale stilului retro. Pereții tapetați vor aduce un plus de originalitate băii și vor oferi camerei un aer primitor, romantic.

În continuare trebuie să vă îndreptați atenția asupra obiectelor sanitare. Cromatica, în combinaţii vivante cu galben, turcoise, verde mentă, albastru, portocaliu, este un element definitoriu al acestor obiecte, ca și formele curbe cu finisaje deosebite și linii elegante.

O cadă freestanding în culori vibrante din materiale masive și picioare ornamentale poate deveni, cu succes, elementul central al băii. Bateriile sanitare și coloanele de duș în nuanțe de cupru, bronz, auriu sau chiar crom completează look-ul retro.

Poți opta pentru un lavoar cu picioare sau îl poți masca cu o piesă de mobilier din lemn masiv. Mobilierul retro este definit prin suprafețe atent finisate și linii fin lucrate. În amenajarea băii în acest stil, ideea de a folosi un set de mobilier este evitată.

Amenajările cer o atenție sporită pentru detalii, în special când este vorba de spații mai mici precum baia. Toate accesoriile pentru băi precum polițe, dozatoare pentru săpun, suporturi pentru hârtie igienică, perie WC, pahare de baie din ceramică, metal antichizat, fier forjat cu finisaje bronz, crom, cupru– integrează firesc stilul retro în baie. Acestea oferă spațiului eleganță și atemporalitate.

Obiectele de decor trebuie să fie numeroase. Litere metalice, vaze, lumânări, scaune, oglindă, rame, tablouri – toate completează stilul retro al băii tale și produc un efect vizual vibrant. Pardoseala poate fi acoperită cu un covoraș brodat sau croșetat în culori vii și jucăușe.

Deși este definit prin obiecte diferite care la prima vedere par imposibil de combinat, stilul retro este colorat, vesel, deloc minimalist, funcțional și confortabil. Un decor retro se recunoaște după nuanțele specifice: verde avocado, galben muștar sau combinații de maro, oranj și roșu, inclusiv pattern-uri geometrice specifice. Baia dumneavoastră va deveni un loc intim, liniștit și cu multă personalitate.

Surse foto: evivo.ro, retroboutique.ro, baden.ro, aedesign.ro, musicisaweapon.org, mavla.ro, albionbathco.com, pinterest.com

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s