Cada freestanding plasata in centrul baii, la mansarda

Amenajarea unei băi la mansardă

Mansarda este un spațiu relativ dificil de proiectat și amenajat, în special din cauza formei ciudate a plafonului și a spațiului limitat.

Amenajarea unei băi la mansardă este de cele mai multe ori o provocare, dar rezultatul poate fi unul original, chiar spectaculos. Cu puțină inspirație și o planificare atentă, tocmai forma atipică a plafonului te poate ajuta să pui în valoare ambientul.

 

Constrângerile legate de spațiu din casele noastre înseamnă transformarea spațiului mansardat într-o baie este o soluție tot mai des adoptată .

Zona de duș amplasată sub fereastra din plafonul înclinat al mansardei are atât rol estetic, cât și funcțional, oferind lumină naturală pe timpul zilei și, în plus, posibilitatea eliminării umidității create după utilizarea dușului. Grinzile și luminatoarele expuse pot face din acest spațiu un refugiu intim și relaxant.

Baie la mansarda cu fereastra in zona dusului
Sursa foto: DigsDigs.com

 

Aspectul acestei băi se potrivește perfect cu forma mansardei. Cada freestanding poziționată central, în fața ferestrei, sub punctul cel mai înalt al plafonului și grinzile din lemn expuse creează o estetică elegantă și o simetrie perfectă.

Baie la mansarda cu cada freestanding
Sursa foto: donpedrobrooklyn.com

 

Designul îmbină fără efort farmecul vintage cu detalii elegante și un perete statement într-un spațiu contemporan, dar cu accente retro.

Baie cu design retro in nuante de albastru si auriu, cada freestanding, la mansarda
Sursa foto: pinterest.com

 

Un design minimalist, curat, va inunda spațiul băii cu lumină naturală și va crea senzația de spațiu, chiar și într-o baie de dimensiuni reduse.

Baie cu cada la mansarda in alb
Sursa foto: itrendline.com

 

Pentru a compensa proporțiile înguste și tavanul jos, corpurile de mobilier din baie pot fi reduse la minimum.

Baie cu cada la mansarda design modern minimalist cu lemn
Sursa foto: pinterest.com

 

Luminatoarele de la mansardă inundă generos interiorul băii, iar pereții albi amplifică lumina naturală. Perfect pentru un spațiu de dimensiuni reduse, precum cel al băii. Alături de tonurile naturale, calde ale lemnului, elementele negre echilibrează balanța printr-un contrast elegant. Poți adăuga accente de negru instalând baterii sanitare și sisteme de duș negre, textile, accesorii de baie și sisteme de depozitare cu finisaj negru.

Baie cu grinzi expuse lemn si baterii sanitare negre
Sursa foto: digsdigs.com

Pentru a instala un spațiu de duș, ar trebui ca mansarda să aibă o înălțime rezonabilă, care să îți permită să stai în poziție verticală sub duș.

Baie la mansarda cu dus design modern
Sursa foto: myliving-interiordesign.com

 

Baie la mansarda cu spatiu dus walk in coloana dus neagra si gresie gri
Sursa foto: moercar.com

 

Dacă nu te poți decide asupra stilului pe care să-l abordezi, designul eclectic este o opțiune. Acesta se defineşte prin tendinţa de a alege din diverse stiluri acele elemente care sunt considerate a fi reprezentative sau, pur şi simplu, preferate. Eclectismul este foarte permisiv, dar şi greu de definit ca stil, tocmai pentru că nu are propriile elemente caracteristice, ci le împrumută de la alte stiluri.

Grinzile din lemn cu aspect nefinisat adaugă accente rustice încăperii, iar faianța stil Subway completează geometria ambientului. Unghiurile clare sunt îmblânzite cu liniile rotunjite ale bateriilor sanitare și coloanelor de duș retro cu finisaj bronz. La final, un ”strop” de industrial: corpurile de iluminat, sistemul de depozitare și scaunul cu trei picioare sunt obiecte specifice acestui stil.

Baie la mansarda design eclectic faianta alba subway cada freestanding retro
Sursa foto: decorpad.com

 

În același spirit eclectic, acest spațiu combină stilurile vintage, boho și rustic. Lumina naturală inundă spațiul, ”eliberându-l” vizual de sub tavanul înclinat. Dușul walk-in cu cădiță joasă se potrivește perfect la capătul băii, iar lavoarul compact oferă suficient spațiu de trecere.

Baie cu dus la mansarda
Sursa foto: realhomes.com

 

Câteva detalii tehnice pentru amenajarea băii la mansardă

Pentru a obține un plafon cât mai înalt, baia va trebui situată cât mai aproape de centrul casei, respectiv de vârful acoperișului .

Instalațiile necesare pentru construirea unei băi sunt:

  • instalația de canalizare din baie trebuie să înceapă cu implementarea fitingurilor, adică elementele speciale ce conectează țevile cu unitățile individuale. Cea mai comună instalație de canalizare include fitinguri pentru lavoar, cadă și cabină de duș. Toaleta ar trebui să fie separată de restul instalațiilor.
  • cea de a doua parte importantă este sistemul de alimentare cu apă, mai exact conductele care aduc apă la echipamentele din baie – lavoarul, cada de baie, cabina de duș.
  • instalațiile electrice în încăperile cu cadă de baie sau duș fac parte din categoria instalațiilor speciale. Băile sunt delimitate din punct de vedere al prescripțiilor și normativelor din domeniul electric. Pentru siguranța ta, recomandăm contractarea unei firme specializate și respectarea normelor în vigoare.

Deoarece toate aceste instalații există deja în baia sau bucătăria de la parter, este indicat să poziționezi baia de la mansardă direct deasupra oricăreia dintre aceste încăperi, (de preferință deasupra băii).

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s