Baie design minimalist alb si lemn natur cu baterii sanitare negru mat

Tendințe în amenajarea băii cu baterii și sisteme de duș negru mat

Atunci când vorbim despre amenajarea băii, inserțiile de negru pot deveni acele detalii care fac diferența. Deși tendințele se schimbă de la un an la altul, negrul își păstrează eleganța, fiind ferit de capriciile trecătoare ale modei.

Adăugând o baterie, un sistem de duș negru mat și câteva accesorii negre pentru baie, poți transforma spațiul într-unul modern, fără a fi nevoie de modificări dramatice.

Elementele-accent cu finisaj negru mat sunt tot mai des încorporate în amenajările interioarelor moderne. Există numeroase modalități prin care poți include această tendință în baia ta. Deși mulți asociază negrul cu designul industrial modern sau industrial chic,  acesta poate fi folosit în egală măsură ca modalitate de a evidenția, de a pune în valoare un ambient clasic, scandinav sau minimalist.

Producătorii de sisteme sanitare au înțeles importanța designului în procesul de producție a armăturilor pentru baie. Astfel, aceștia colaborează îndeaproape cu renumiți designeri de produs și concurează în lansări de game tot mai originale. Nouă, utilizatorilor finali, nu ne rămâne decât să ne bucurăm de varietate și de opțiuni.

 

Alături de plăci ceramice albe, terrazzo sau marmură și elemente din piatră sau ciment, creează o combinație clasică, vibrantă ce emană lux. Un robinet montat pe perete alături de o coloană de duș cu finisaj negru mat sau de un panel de duș cu hidromasaj negru vor oferi un contrast elegant cu un lavoar alb sau într-un duș walk-in.

Negrul oferă un aspect curat, care funcționează excelent în amenajările moderne sau minimaliste. Iar pentru iubitorii designului minimalist, bateriile sanitare și sistemele de duș cu montaj incastrat sunt un must-have.

 

Și băile cu design clasic pot fi echipate cu baterii sanitare și sisteme de duș în negru mat. Un paravan de duș din sticlă cu rame și corpuri de duș negre vor oferi un look  rafinat, eclectic.

 

Iar pentru momentele de relaxare la final de zi, o cadă freestanding cu o baterie de pardoseală vor fi punctul central al unei băi clasice elegante.

 

Negrul a fost și va rămâne o opțiune extrem de elegantă pentru o baie modernă. Folosit în proporții echilibrate,  finisajul negru mat arată minunat pe un fundal alb, cu multă lumină naturală. Dacă monocromia nu este chiar genul tău, nu te sfii să adaugi câteva accente pale de roz sau verde mentă și o plantă în ghiveci.

 

Baterii sanitare de baie și sisteme de duș cu finisaj negru mat: îngrijire și întreținere

La nivel practic, bateriile sanitare negre mate sunt mult mai ușor de curățat decât cele cu finisaje lucioase, care colectează amprente, pete, stropi de apă. Atenție totuși, pe negru se vor vedea mai bine urme precum cele de pastă de dinți sau spumă de ras.

Cum se curăță acest finisaj pentru a-și păstra aspectul deosebit cât mai mult timp?

Pentru a preveni acumularea de calcar pe suprafețe, producătorii recomandă curățarea regulată a robinetelor negre și a accesoriilor metalice cu o soluție 1-1 din apă caldă și oțet alb și o lavetă moale din bumbac sau microfibră;  se vor evita soluțiile abrazive sau pe bază de clor, dar și materialele dure, rugoase care ar putea zgâria iremediabil finisajul. Pentru acumulările și depunerile de calcar mai serioase, se poate utiliza o soluție de oțet alb nediluată.

 

Surse foto: curatedinterior.com, laveo.pl, pinterest.com, zrobym.by, cosentino.com, bellavieinteriors.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s